Půl mouky dáme do mísy. Do toho nakrájím právě vytažené z lednice na kostičky máslo a rostlinný tuk a zasypeme druhou půlkou mouky. Kostičky obalíme v mouce. Do vody přidáme trošku citrónové šťávy. Citrónovou vodu nalijeme do mísy. Promícháme a nožem krájíme. Až ze směsy neteče voda. Dáme na vál a ještě krájíme. Podsypeme trovhou mouky a vyválíme obdélník 3 : 1. Horní a spodní třetinu přeložíme do středu. Válečkem lehce přejedem a spojíme jím okraje. Zabalíme do fólie a dáme cca na 30 min vychladit. Pak vyválíme otočené o 90st. opět na obdélník 3:1, opět přeložíme, lehce přejedeme válečkem, kraje spojíme a dáme zase na 30 min. vychladit. Postup opakujeme ještě 2 krát. Před konečným použitím necháme alespoň 30 min vychladit. Těsto rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu ještě odložíme do ledničky. Z první poloviny vyválíme těsto cca 1,5 - 2 mm vysoké. Těsto rozkrojíme na díly dvojnásobné než chceme kapsičky. Do první poloviny obdélníčku blíže ke středu dáme kečup nebo hořčici, položímě nějakou uzeninu, na ni cibuli nebo pórek a na závěr sýr, co máme rádi. Stejné těsto můžeme použít na cokoliv, samozřejmě i na sladko.