Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné kapustové nebo zelné listy na slanině

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a promícháme. Kapustové listy spaříme vařící vodou, po okapání silná žebra rovně zakrojíme a položíme po dvou na sebe. Rozdělíme na ně mleté maso, pevně stočíme do závitků a upevníme jehlami na závitky. Pokrájenou slaninu rozškvaříme, vmícháme nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Zaprášíme hladkou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme připravené závitky a pečeme je 20-25 minut. Při pečení závitky obracíme, poléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Příloha: brambory nebo dušená rýže, může být i zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. června 2015
dobré Odpovědět
Estrella |25. listopadu 2014
like Odpovědět
Polda |20. listopadu 2014
Ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!