Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a promícháme. Kapustové listy spaříme vařící vodou, po okapání silná žebra rovně zakrojíme a položíme po dvou na sebe. Rozdělíme na ně mleté maso, pevně stočíme do závitků a upevníme jehlami na závitky. Pokrájenou slaninu rozškvaříme, vmícháme nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Zaprášíme hladkou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme připravené závitky a pečeme je 20-25 minut. Při pečení závitky obracíme, poléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Příloha: brambory nebo dušená rýže, může být i zeleninový salát.