Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a opečeme ji dozlatova. Zatím oloupeme a prolisujeme česnek, který pak přidáme s houbami k cibuli. Chvilku mícháme, přisypeme sůl a čerstvě mletý pepř. Potom vše zakryjeme pokličkou a 15 minut na mírném ohni dusíme. Směs poté necháme vychladnout. Brambory vařené ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Vmícháme k ním rozšlehané vejce se žloutkem, přisypeme prosátou mouku smíchánou se solí a krupicí. Pipravíme tuhé těsto za podsypávání hrubou moukou rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na čtverce asi 7 x 7 cm. Do středu každého z nich naneseme lžičkou připravenou houbovou nádivku a tvarujeme do kuliček. Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 17 - 20 minut, poté knedlíky vyjmeme. Podáváme se sýrovou omáčkou nebo jako přílohu k masovým plátkům.