Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné knedlíky - Ölands Kroppkakor

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nastrouhané syrové brambory dáme do tkaniny (utěrky) a vymačkáme, tak abychom se zbavili co nejvíce vody, kterou brambory obsahují. Ke směsi přidáme šťouchané vařené brambory. Všechno zamícháme a propracujeme do pěkného hladkého těsta. Nakrájíme vepřové maso na kostky a cibuli na drobno. Maso a cibuli osmažíme na malém množství tuku, přidáme nové koření. Z těsta uválíme válečky a nakrájíme na díly dle požadované velikosti knedlíků. V každém dílku uděláme malou jamku a vložíme směs masa a cibule. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 40 minut. Tato poměrně dlouhá doba vaření je kvůli velkému množství syrových brambor. Knedlíky se podávají se smetanou a brusinkovým džemem nebo s rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!