Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné krůtí řízky s míchaným salátem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŘÍZKY 4 plátky krůtích prsou, 4 menší plátky debrecínky, 100g pařeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, hladká mouka, 2 lžíce oleje, vývar, 1dl dezertního vína, ořech másla, sůl Maso naklepeme, osolíme, rozložíme na ně debrecínku, sýr a posypeme kořením, maso přehneme a spíchneme párátky na závitky. Obalíme je v mouce, v oleji po obou stranách osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. měkké maso vyndáme, šťávu doplníme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem. Na talíři řízky přelijeme šťávou a přidáme vařené brambory. MÍCHANÝ SALÁT 1 okurka hadovka, 2 svazky ředkviček, 2 lžíce cukru, lžička mletého kmínu, lžička mletého zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce octa, lžíce rostlinného oleje Neloupanou okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, promícháme a necháme vychladit. Těsně před podáváním ochutíme kořením, cukrem a octem - všechny přísady se přidávají přímo na zeleninu). Úplně nakonec přidáme olej a salát lehce promícháme. Pokud máme radši saláty ostřejší, můžeme dát místo rostlinného oleje, olej paprikový pálivý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!