Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné lilky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté lilky podélně rozkrojíme , osolíme (1 polévková lžíce) a necháme 10 minut odležet. V ohnivzdorné míse rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Sůl z lilků seškrábeme, půlky lilků do 2/3 vydlabeme, pak je ze všech stran opečeme na oleji a necháme vychladnout. Nakonec je vymažeme hořčicí. Cibuli i česnek oloupeme a spolu s dužinou, kterou jsme vyjmuli z lilků, vše nasekáme nadrobno. Směs ve zbylém oleji opečeme, osolíme a naplníme jí lilky. Troubu předehřejeme na 200°. Každou půlku lilku posypeme 1 lžící strouhanky, vločkami másla a rozmarýnem a zapékáme v troubě 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
roxana-zdena |19. května 2013
Paráda - ukládám ! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!