LISTY SALÁTOVÉ 1 hlávkový salát, 1/2 houskového knedlíku, 8 vajec, 2 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 červená paprika, naťová cibulka, pepř, sůl Cibuli a papriku bez jaderníku nakrájíme, rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme. Nakrájíme i knedlík přidáme k cibuli a opečeme, pak přisypeme papriku a promícháme. Nakonec přidáme vejce a několikrát promícháme. Jarní cibulku nasekáme nadrobno, vmícháme jí do směsi, opepříme a osolíme. Vaječnou směs rozdělíme na okapané salátové listy, můžeme doplnit orestovaným salámem, párkem nebo slaninou. LISTY KAPUSTOVÉ 250g kapustových listů, 250g ricotty, pažitka, 125g barevných paprik, 15g plátkové želatiny, sůl, drcený černý pepř Kapustové listy spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme osušit. Ricottu vyšleháme a smícháme s barevnou paprikou nakrájenou nadrobno, nasekanou pažitkou a rozpuštěnou želatinou. Osolíme, dochutíme kořením, listy naplníme ricottou a srolujeme pomocí fólie. Můžeme si připravit i tapenádu: 100g černých oliv, 20g česneku, 1,5dl extra panenského olivového oleje a balzamikového bílého octa. Vypeckované olivy rozmixujeme s upečeným česnekem, dochutíme octem, solí a kořením.