Potřebujeme : 8 - 10 ks větších palačinek Na palačinky: 25 dkg mouky - 1/2 hladké a 1/2 polohrubé, 2 vejce, špetka soli, lžička prášku do pečiva, 1/2 l mléka, olej na smažení palačinek. Palačinky upečeme běžným způsobem - musí být větší a tenké. Náplň do palačinek: 20 dkg kuřecích nebo krůtích prsou (nebo 20 dkg minutkového vepřového masa), 20 dkg Hustopečské uzené, 5 dkg Váhalovy slaniny, 10 žampionů, 10 vyloupaných jader vlašských ořechů, 2 středně velké cibule, koření - kari, chilli, pepř, špetka soli, olej Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme do poloměkka. Uzené a slaninu také nakrájíme na drobno, žampiony na plátky, ořechová jádra nasekáme a vše přidáme k cibuli s masem; restujeme až je maso měkké. Osolíme dle chuti, opatrně okořeníme, zamícháme a necháme vychladnout. Palačinky naplníme směsí, stočíme je a položíme do zapékací mísy nebo na plech vyložený pečicím papírem. Před zapečením můžeme palačinky posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme zdobené polovinou oloupané kompotové hrušky, jeřabinami a snítkou zelené petrželky.