Dříve, než začneme s vařením, si na plech nebo nějakou desku či tác nachystáme jednu oplatku. Dále otevřeme plechovky s mlékem, nasekáme ořechy a tuk rozdělíme na menší kousky, pak na to nebude moc času. Cukr vsypeme do většího kastrolu a za stálého míchání při mírné teplotě jej opražíme pouze dožluta, neměl by se roztékat. V tomto okamžiku přidáme nachystané suroviny a neustále mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny spojí a zhoustnou. Potom kastrol odstavíme a ještě chvíli mícháme. Teplou náplní potřeme oplatku do výše asi tak 1 cm a zakryjeme druhou oplatkou. Mírně zatížíme tak, aby náplň nevyjela a necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ostrým nožem krájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky. Místo ořechů můžeme dát mandle nebo lískové oříšky. Při vaření bychom se neměli věnovat jiné činnosti, je potřeba neustále míchat, rádo se to přichytává. Na zatížení používám větší obdélníkové dýnko, čím větší, tím lepší a na něj ještě postavím těžší nerez kastrolek.