Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné oplatky

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dříve, než začneme s vařením, si na plech nebo nějakou desku či tác nachystáme jednu oplatku. Dále otevřeme plechovky s mlékem, nasekáme ořechy a tuk rozdělíme na menší kousky, pak na to nebude moc času. Cukr vsypeme do většího kastrolu a za stálého míchání při mírné teplotě jej opražíme pouze dožluta, neměl by se roztékat. V tomto okamžiku přidáme nachystané suroviny a neustále mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny spojí a zhoustnou. Potom kastrol odstavíme a ještě chvíli mícháme. Teplou náplní potřeme oplatku do výše asi tak 1 cm a zakryjeme druhou oplatkou. Mírně zatížíme tak, aby náplň nevyjela a necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ostrým nožem krájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky. Místo ořechů můžeme dát mandle nebo lískové oříšky. Při vaření bychom se neměli věnovat jiné činnosti, je potřeba neustále míchat, rádo se to přichytává. Na zatížení používám větší obdélníkové dýnko, čím větší, tím lepší a na něj ještě postavím těžší nerez kastrolek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |1. prosince 2014
1+++ Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1*** Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.h |31. července 2013
1*** Odpovědět
ladka.berenreiterova |5. června 2013
zkusim Odpovědět
Mona22 |4. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Romik |4. června 2013
Tento recept znám,dělám na Vánoce. Ukládám :-) Odpovědět
planeta |25. května 2013
zajímavý recept, ještě jsem ho nikde neviděla Odpovědět
Arabela |22. května 2013
Marci, mám dotaz : Musím to krájet na kousky, anebo se doho mohu zakousnout pěkně jako do pice ?? :-))) Je to mňamka na první pohled. Uložím a vyzkouším, Marci díky ! :-))) Odpovědět
any20 |22. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!