Kompotované půlky broskví necháme dobře odkapat a pak každou ze spodní strany seřízneme ostrým nožem, aby půlky dobře stály. V misce vyšleháme smetanový sýr se smetanou a změklým máslem na hladký krém. Přidáme do něj nasekaný sterilovaný zelený pepř, osolíme ho a dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do každé půlky broskve nastříkáme úhledný kopeček. Povrch ozdobíme drceným pepřem a snítkami zeleného kadeřavého salátu, broskve necháme dobře vychladit a podáváme je s opečenými plátky toastového chleba. Poznámka k receptu: V létě použijte půlky čerstvých broskví, které je dobré předem oloupat. Nařízněte slupku do kříže, broskve ponořte na 30 sekund do vroucí vody a pak prsty slupku stáhněte. Opravdoví labužníci mohou smetanový sýr nahradit měkkým kozím sýrem.