Rajcata vyjmeme z nalevu a nakrajime na kosticky. Troubu predehrejeme na 190 stupnu. Olivovy olej rozehrejeme v kastrolku a rajcata na nem kratce orestujeme. Potom je zalijeme vinem, smetanou a stavou z rajcat, dukladne promichame a 2 minuty podusime. Smes osolime, opeprime a nechame castecne vychladnout. Mozzarellu slijeme od nalevu a nechame dobre okapat. Potom ji nakrajime na male kousky. Sunku nastrouhame na nudlicky na hrube strane struhadla, promichame s mozzarellou, bazalkou a petrzelkou. Ke smesi rozklepneme vejce a dobre rozmichame. Cannelloni naplnime sunkovou hmotou, poskladame je do maslem vymazane zapekaci misky, zalijeme rajcatovym besamelem, vlozime do trouby a zapekame priblizne 30 minut. Potom cannelloni posypeme syrem a jeste 5 minut nechame v troube zapeci.