Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné taštičky a uzlíčky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

UZLÍČKY 550g hladké moluky + na podsypání, 400g mletého vepřového masa, 40g čerstvého zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 200g pórku, sůl, ml. pepř, listy kapusty na pařák; Salát - 20g sušeného jidášova ucha, 1/2 čínského zelí, 1 chilli paprička, po 4 snítkách koriandru a hladkolisté petrželky; Omáčka - 60ml sójové omáčky, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 lžičky vinného octa Mouku nasypeme do mísy, přilijeme 1/4 l horké vody a 10 minut zpracováváme na hladké těsto, necháme ho asi hodinu odpočinout. Mleté maso přendáme do mísy, oloupaný zázvor nakrájíme najemno a přimícháme k masu se sójovou omáčkou a 100ml vody. Pórek pokrájíme nadrobno, přidáme ho k masu a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na hodně tenký plát, vykrájíme kolečka (asi 8mm prům.), do středu dáme část masové náplně a zabalíme do uzlíčku. Připravené uzlíčky dáme do hrnce na pařák s listy kapusty, aby se uzlíky nepřilepily. Přiklopíme a vaříme v páře asi 10-15 minut doměkka. Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vlažné vody, zelí a chilli nakrájíme na slabé nudličky, houby na kousky, bylinky nasekáme nahrubo. Všechno promícháme, do mističky nalijeme sójovou omáčku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku, přilijeme vinný ocet a promícháme. Uzlíčky se podávají se salátem a omáčkou. TAŠTIČKY 1/2kg hlávkového zelí, sůl, 50g másla, 1 cibuli, 300g mletého vepřového masa, mletý černý pepř, 400g polohrubé mouky, 1 vejce, asi 150ml vody + 1 velkou cibuli, 200g slaniny, lžíci oleje Zelí nakrouháme, osolíme a promačkáme, asi 10 minut necháme stát. Pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme, osolíme, opepříme, pak přidáme zelí a podusíme doměkka. Směs odstavíme a necháme zchladnout. Z mouky, špetky soli, vejce a vody uděláme hladké, nelepivé těsto, rozválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka (asi 10cm prům.), na každé dáme trochu náplně a přeložíme. Okraje k sobě přitiskneme. Taštičky dáme do mírně osolené vroucí vody, vaříme dokud nevyplavou. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje a touto směsí taštičky na talíři přelijeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!