Telecí řízky rozklepneme do šířky, potřeme olejem a necháme v chladu chvíli proležet. Mezitím připravíme nádivku: Drobně nakrájený salám osmahneme na másle, přidáme houby nakrájené na tenké plátky, krátce je podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, až se vejce srazí v řidší nádivku. Vmícháme sýr; sůl. usekanou petrželku a muškátový květ. Před podáváním potřeme řízky nádivkou, přeložíme je v půli, okraje masa sklepneme paličkou, upevníme jehlami na závitky a potřeme olejem. Řízky položíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 1/2-4 minuty. Potom řízky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Řízky osolíme, pokapeme rozehřátým máslem a podáváme se smaženými bramborovými hranolky a s kompotem.