Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí a část obratlových kostí, maso odřízneme od kostí alespoň do poloviny. V kotletách vyřízneme ploché kapsy, které potřeme trochou hořčice a naplníme hranolky z uzeného masa, čtvrtkami vajec a dílkem okurky. Okraje kotlet sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Naplněné kotlety trochu stlačíme dlaní, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 5-6 minut. Potom je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme 4 1/2-6 minut. Kotlety osolíme, přeložíme na talíře a podáváme s bramborovým salátem. Připravujeme-li plněné kotlety na kontaktním grilu, téměř je vykostíme a dále připravíme podle uvedeného návodu. Vložíme je do grilu zahřátého na střední stupeň a grilujeme 3 minuty.