Staňte se našimi fanoušky na:

Plněný rýžový papír

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Lilek umyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, lehce posolíme z obou stran a dáme do cedníku vypotit a vykapat. Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, pepřem a solí nebo kořením do mletého masa, dobře prohněteme a připravíme si šištičky. Mezi tím vykapal lilek, osušíme papírovou utěrkou a na (grilovací) pánvi z obou stran lehce opečeme, aby lilek změknul. Podle počtu masových šišek připravíme rýžový papír. Bereme po jednom, namočíme ve vlažné vodě, na střed položíme 2-3 lilky a přes ně masovou šišku, když je papír vláčný, stočíme do pevné ruličky a namočíme do vody další rýžový papír. Pokračujeme stejným způsobem. Na malém množství olivového oleje osmažíme ruličky ze všech stran. Jako příloha může být sterilovaný hrášek s kukuřičkou( nebo směsí Texas), ohřát, osolit a po vypnutí přidat lžíci másla pro zjemnění. Můžeme si dát nad párou uvařenou brokolici na zkus s kouskem másla a posypanou strouhaným sýrem a další přílohy podle vlastní chuti. Stačí i zeleninový salát. Pro vegetariány místo masa sýr, zeleninu, jáhly atd. 3-4 porce

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!