Staňte se našimi fanoušky na:

Plzeňská bramboračka

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky osmahneme na polovině dávky tuku. Po osmahnutí zalijeme vodou a vaříme. Asi po deseti minutách přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, polévku osolíme a dáme do ní houby předem namočené ve vodě a trochu kmínu (nejlépe drceného). Polévku povaříme. Ze druhé části tuku a polohrubé mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zavaříme do polévky. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Když jsou brambory a zelenina uvařeny doměkka, doplníme polévku rozetřeným česnekem a majoránkou. Už nevaříme. Sypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Martinka |10. června 2013
Rozhodně vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!