Staňte se našimi fanoušky na:

Plzeňská kulajda

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
i |23. června 2013
kulajdu miluji Odpovědět
Šuldeska |22. června 2013
Tu mi dělávala moje milovaná kmotřička mých dětí a vždy jsem se na ní těšila. Odpovědět
petra.stefanova.7 |19. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Jan |18. června 2013
ukládám a vyzkouším Odpovědět
sussan |17. června 2013
Ukládám. :) Odpovědět
laetti |16. června 2013
zkusím Odpovědět
Konato |16. června 2013
Vypadá dobře. Odpovědět
vera.sucha.50 |15. června 2013
dělám podobně Odpovědět
Peťa:-) |15. června 2013
už jenom netrpělivě čekám na čerstvé hřiby Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!