Staňte se našimi fanoušky na:

Plzeňská kulajda

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |15. června 2013
mnam Odpovědět
Yvajs |14. června 2013
dělám Odpovědět
Michi |14. června 2013
like Odpovědět
Semyaza |13. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Arabela |13. června 2013
Moc hezký recept, uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
JarcaPralinka|10. září 2014
dnes jsme přinesly skoro dva košíky :-) vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!