Staňte se našimi fanoušky na:

Plzeňská roštěnka

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme a okořeníme. Na oleji osmahneme jednu nakrájenou cibuli, vložíme roštěnky, opečeme je po obou stranách, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, zapražíme, podlijeme trochou vody nebo vývarem z masoxu, přilijeme pivo a vše promícháme a povaříme. Párky nařízneme do kříže a do čtverečků a na troše tuku opečeme. Druhou cibuli nakrájíme na prstýnky a opečeme dozlatova a dokřupava. Roštěnky na talířích přelijeme omáčkou (kterou můžeme procedit nebo rozmixovat), navrch položíme opečený párek, posypeme je smaženou cibulí a podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

MarTina096 |16. řijna 2013
Vyzkouším, vypadá to totiž úžasně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!