Staňte se našimi fanoušky na:

Podzimní koláč

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka, hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrajíme a podusíme ve vodě s trochou cukru a citronovou št´ávou. Po změknutí necháme odkapat. Zpracujeme těsto z másla, cukru, mouky, žloutku, rumu a soli, dáme do koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě. Na hotový koláč dáme dušené ovoce ( lze navrstvit sníh z bílků nebo jogurt s míchaný se skořicovým cukrem) a ještě chvíli dáme do trouby. Krájíme na díly teplý koláč. Švestky jsem měla přezrálé, nebylo třeba je podusit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |28. září 2013
Švestky se na těsto dávají nepovařené? Odpovědět
břich|7. řijna 2013
paráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!