Staňte se našimi fanoušky na:

Podzimní polévka z pečené zeleniny

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Pórek nakrájíme na tři díly (odstraníme pouze spodní část), mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky, dýni (nemusíme loupat) nakrájíme na větší kostičky, brambory (vybíráme pokud možno co nejmenší) neloupeme, případně rozpůlíme.
  2. Všechno zeleninu dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 45 minut na 200 °C.
  3. Upečenou zeleninu oloupeme (česnek, dýni, brambory) a vše rozmixujeme na jemno. Dle chuti naředíme vývarem a zjemníme smetanou.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Bramboru, kterou jsme si nechali na ozdobu, nakrájíme na co nejužší plátky a ty osmahneme na oleji.
  6. Polévku podáváme ozdobenou bramborovými chipsy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
suepr Odpovědět
sonizna |12. února 2015
Mňam Odpovědět
jííťa |7. prosince 2014
+1+1+1+1+1+1+ Odpovědět
objev |20. listopadu 2014
Polévka je velmi sytá, hodí se i jako hlavní jídlo. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!