Staňte se našimi fanoušky na:

Podzimní vepřová pečeně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Do vepřové pečeně vetřeme sůl a pepř a osmažíme ji ze všech stran na oleji. 2) Přendáme do pekáčku, přidáme snítky rozmarýnu a tuk z pánve a pečeme 45 minut na 180 °C. 3) Upečené maso necháme 10 minut přiklopené odpočívat, pak je teprve porcujeme. 4) Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Povaříme v troše vody doměkka a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, sekaným rozmarýnem a drceným česnekem. 5) Plátky masa podáváme přelité jablečnou omáčkou například s bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
super! Odpovědět
objev |10. listopadu 2014
Omáčka je sice jablečná, ale je pikantní. výborná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!