Pikatní játra
30
5
3
Dáme vařit vodu s 1/2 lžičkou soli. Vody dáme dvojnásobné množství, než je objem pohanky. Necháme 5 minut provařit, vsypeme pohanku, vypneme oheň a necháme na plotně 20 minut dojít. Pokud plotna rychle vychládá tak, po 10 minutách pohanku zabalíme do peřin. Řasu arame namočíme do vody na 20 minut. Na oleji osmahneme kolečka pórku a proužky mrkve. Hned na začátku osolíme. Po 3-5 minutách přidáme řasu arame, podlijeme troškou vody, přidáme 1/2 lžíce tamari omáčky, na kostky pokrájený uzený tempeh a dusíme dalších 5 minut pod pokličkou. Necháme odejít přebytečnou vodu párou, dochutíme tamari, umeoctem a můžeme podávat s pohankou a kvašenou zeleninou.