Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankové šišky - bezlepkové

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohanku nasypeme do hlubšího kastrůlku, zalijeme ji horkou vodou a necháme ji nabobtnat. Trochu ji osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme mírně vychladnout, aby se s ní dalo pracovat. Měkkou pohanku přesypeme do mísy a smícháme s vejcem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku, nakonec vmícháme sýr. Promícháme na těstíčko a navlhčenýma rukama uděláme šišky (noky) a zabalíme je do plátku slaniny. Šišky dáme do zapékací misky vymazané olejem a olejem je i pokapeme. Pečeme dokud nezezlátnou na 200°C. Zeleninovou směs v kastrůlku smícháme s máslem a necháme prohřát, podle chuti osolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!