Křupavé špecle s karamelizovanou karotkou
45
0
1
Pohanku uvaříme tak, aby ji hladina lehce osolené vody těsně zakrývala, během vaření doplňujeme vodu jen tolik, aby byla pohanka stále těsně pod hladinou. Jemně nakrájenou slaninu usmažíme na suché pánvi a i s vysmaženým omastkem přidáme k pohance. Přisypeme směs na bramborové knedlíky, koření, vejce a trochu vody, vymícháme těsto, vodu jen přikapáváme. Tvoříme placičky či větší placky a vkládáme na pánev ( od slaniny) s rozpuštěným sádlem. Můžeme namíchat s olivovým olejem, ale sádlo je sádlo. Smažíme zvolna dokřupava. Dobré jsou s kečupem a zeleninovým salátem nebo jako příloha k masu a zelí nebo špenátu. Také k hovězímu na másle, česneku a šalvěji a pod.