Pro 4 osoby: 400g vepřové kotlety bez kosti, 4 plátky, oregano, sůl, pepř, francouzská hořčice, česnek, 250 g žampionů, 1 střední cibule, olivový olej extra vergine Dante, 100 ml vody Na polentu: 500g polentového polotovaru (nebo si udělejte doma - viz recept na polentové hranolky), bylinky Maso osolíme, opepříme, posypeme oreganem (ideálně čerstvým). Potřeme hořčicí. Na olivovém oleji maso z obou stran osmahneme , přidáme celé stroužky česneku a zalejemem 100 ml vody a dusíme v papiňáku asi 20 minut. Mezitím v jiném kastrolku na olivovém oleji podusíme na čtvrtky nakrájemé žampiony, které v závěru rovněž ochutíme oreganem a solí. Hotovou polentu nakrájíme na kostky (kolečka) a orestujeme na olivovém oleji na pánvičce.