Staňte se našimi fanoušky na:

Polentová kaše - základní recept

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pro 4 osoby potřebujeme: 250 g instantní žluté polenty (1hrnek), 500 ml vody (2 hrnky), 250 ml mléka (1 hrnek),sůl 1-2 lžičky, hrudka másla, 50 g uvařená brokolice, 50 g strouhaný parmazán,4-8 ks šunkových klobásek, bylinky: bazalka, majoránka, olivový olej, zelenina na ozdobu Vodu smíchejte s mlékem, osolte a nechejte jí svařit. Odstavte z ohně a vmíchejte postupně instantní polentu. Poté povařte 1 minutu. Dobře promíchejte, přidejte hrudku másla a nasekanou brokolici a strouhaný sýr. Dochuťte solí, pokud je potřeba. Poměr mléka a vody lze jakkoliv upravit pro dosažení požadované konzistence kaše. Mezitím nakrojte klobásky a na olivovém oleji s bylinkami je prudce orestujte na pánvi. Podávejte ozdobené zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
do oblíbených Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dávám Odpovědět
Hana S |24. května 2014
výborné Odpovědět
Hana S |24. května 2014
s klobáskami Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Polenta Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!