Polentu (mouku nebo instatní) - z té si dle základního receptu připravíme kaši. Dále potřebujeme vodu nebo mléko a sůl (solte velmi opatrně!), máslo - cca 50g, čerstvě strouhaný parmazán (1-2 lžíce), plech a pečící papír Do kaše během přípravy vmícháme parmazán a máslo, dobře promícháme, až má kompaktní konzistenci, pak ji rozetřeme na vhodný povrch do vrstvy asi 2 cm, pěkně zarovnáme a necháme zcela vychladnout. Poté ji nakrájíme do tvaru hranolek dle potřeb nebo gusta. Rozložíme na plech, posypeme hrubozrnnou solí (bylinkami) a dáme péct do (horkovzdušné) trouby na 140°C asi na 25-30 minut, tedy velmi pomalu. Polentové hranolky jsou krásně křupavé, velmi chutné, syté a taky zdravé. Jsou vhodné pro děti a jako doplňek k čemukoliv...velmi vhodná bezlepková alternativa přílohy. Chutnají také za studena nebo je stačí krátce prohřát.