Polentu dejte do hluboké mísy s půlkou lžičky soli. Uprostřed udělejte dolík a vlijte do něj vejce a pak tolik vody, abyste vymíchali hladké, dost řídké těsto. Na pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a přidejte asi 3 lžíce těsta. Rovnoměrně lijte po dně pánve a opékejte z obou stran do světlehněda. Opékejte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Hotové palačinky vršte na sebe a držte v teple. Chilli papriky rozkrojte na čtvrtiny a dejte do mixéru s chilli olejem a vodou. Mixujte, až jsou papričky jemně rozsekané, přidejte špenát a znovu mixujte, dokud se směs pořádně nespojí. Směs přendejte do mísy a přidejte ricottu, polovinu čedaru, vejce, sůl, pepř a papriku, promíchejte. Asi 3 lžíce špenátovo-sýrové náplně rozetřete doprostřed každé palačinky. Sviňte je a uložte do mírně vymaštěného pekáčku o rozměrech asi 23x33 cm. Posypte zbývajícím sýrem a pokropte pikantní omáčku. Zapékejte 25 minut na 180°C, podávejte horké rovnou z trouby.