Cibulačka nám zachutnala, ale upravujeme ji trochu jinak, neboť nemáme moc rádi plovoucí cibuli. Šalotku nakrájím na 1/4 kolečka a dám smažit na trochu másla a olivového oleje na mírný oheň. Zkraje občas zamíchám, než začne žloutnout. Vedle do kastrůlku dám máslo a olej a vložím nasekanou cibulku, mírně ji osmahnu a nadrobím droždí. Míchám tak dlouho, dokud droždí nezhnědne. Vypnu, nechám trochu trochu zchladnout, přidám mouku a vajíčko a připravím těsto na knedlíčky. Šalotku stále promíchávám, aby se nespálila, občas krůpnu maličko vody, aby se pěkně rozdusila, potřebuje mírný oheň a čas. Nakonec ji ještě trochu opeču s pepřem, ale stále míchám. Nastal čas polévku rozvonět vínem. Cibulku zaliji pomalu vínem. Nechám povařit, aby se vyvařil alkohol a zůstala vůně hroznů. Rozmixuji v hrnci. Pak přiliji horký vývar s trochou vody a do vroucího kladu malé knedlíčky nebo malé noky. Než se uvaří, nastrouhám goudu a usekám petrželku. Polévku ochutnám, eventuálně dochutím vegetou. Až na talíři zasypu goudou a petrželkou a přidám ještě kousek másla na vylepšení. Fakt bašta!