Kořenovou zeleninu (mrkev, kořen petržele a celeru) očistíme a nakrájíme na nudličky. Menší cibuli oloupeme. V hrnci na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno. Pak přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme asi 1 litrem vody a uvedeme do varu. Přihodíme kostku zeleninového bujonu, trochu soli, pepře a společně krátce povaříme. Pak přidáme zelí nakrájené na kostičky a přibližně po 2 - 3 minutách vložíme nudle. Až budou měkké, polévku odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Nejchutnější je petrželka hladkolistá, ale může to být i kudrnka. Houby očistíme a orestujeme na oleji na pánvičce zvlášť, podle chuti je osolíme, opepříme a na ozdobu posypeme drobně nasekanou petrželkou. Polévku rozdělíme na jednotlivé porce, přidáme houby a můžeme servírovat.