Pórek s mrkví a řapíkatým celerem dát do hrnce a zalít 1,5 l vody, přidat trochu soli a zvolna vařit 15 minut. Na másle orestovat nasekianý fenykl a krabí tyčinky, odstavit a vmíchat nať fenyklu a pažitku, dochutit solí a citronovou šťávou. Vychladlou směs rozmixovat s vejcem a moukou na hladkou hmotu. Mokrýma rukama vytvarovat knedlíčky, vložit je do osolené vroucí vody a povařit. Když je zelenina měkká, vyndat z vývarum nakrájet a vrátit do hrnce, přidat knedlíčky a prohřát. Listové těsto rozválet a vykrájet malé hvězdičky (srdíčka apod.), rozložit na plech, potřít vejcem a posypat sezamem. Péct 8 minut na 180°C. Polévku rozlít do talířů (misek), posypat petrželkou a dozdobit upečenými hvězdičkami.