Sójový granulát Sekaná šunka povaříme ve slané vodě, scedíme, lehce promačkáme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nastrouháme) a uvaříme doměkka ve vývaru. Rohlíky nakrájíme na malinké kostičky a nasucho opečeme v troubě do křupava. Z vejce, mléka a mouky připravíme těstíčko, mírně osolíme, ochutíme muškátovým květem a pepřem, přidáme jemně nasekanou pažitku (nebo petrželku) a nakonec promícháme s opečenými kostičkami rohlíku a s připraveným granulátem. Necháme 15 minut odpočinout a pak z hmoty tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do vařícího vývaru a vaříme asi 4-5 minut. Vývar osolíme a na talíři posypeme pažitkou (nebo petrželkou). Rada: Můžeme připravit celý obsah balení granulátu a druhou polovinu pak přidáme samostatně do polévky jaiko vložku, kterou dobře povaříme.