V hrnci zpěníme na oleji a másle malou drobně nakrájenou cibuli a mrkev s celerem nakrájené na nudličky. Zasypeme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme cca 800 ml až 1 l studené vody, rozmícháme a přidáme zeleninový bujon. Nakonec polévku osolíme a zvolna povaříme 15 minut. Mezitím jemně nastroháme nebo rozmačkáme vidličkou čerstvý sýr, přidáme k němu vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Směs rozmícháme a podle potřeby zahustíme jemnou strouhankou. Z hmoty uděláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Do polévky přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku, knedlíčky a společně povaříme ještě 3 až 4 minuty. Uvařenou můžeme posypat ještě čerstvou petrželkou na dozdobení. Opatrně se solí, protože knedličky jsou slané, tak aby pak nebyla přesolená.