Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka se zemčaty

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z každé brambory nakrájíme od středu asi 10 plátků. Zbylé kousky brambor nastrouháme na hrubé nudličky, vložíme je do vývaru a necháme spolu přejít varem. Polévku osolíme a ochutíme majoránkou. Menší pekáček vyložíme pečícím papírem, který vymažeme sádlem, pak naskládáme postupně do 4 hromádek. Nejdřív vrstvu plátků brambor střídavě s kostičkami uzeného masa. Každou vrstvu brambor jemně osolíme, jako poslední vrstva přijdou brambory. Hromádky podlijeme sběračkou polévky a dáme do trouby rozehřáté na 200°C zapéct. Když brambory na povrchu zezlátnou, přesuneme opatrně jednotlivé porce do talířů a zalijeme je horkou polévkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |5. řijna 2013
To je zajímavá polévka, Magdalena Dobromila věděla, co je dobré.... polévku si dokážu představit k nějaké slavnostnější příležitosti.... Odpovědět
Rentiér1946 |5. řijna 2013
Zdroj: Retro - Vaříme podle Rettigové Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!