Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z droždí

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci si na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme droždí a společně je jemně opražíme, dokud se nevytvoří škraloup. Do takto vytvořené měsi nalijeme studenou vodu a směs přivedeme k varu. Mezitím si nachystáme mrkev, petržel a celer, které omyjeme a buď krájíme na malé kousky nebo můžeme nastrouhat. Vše vmícháme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou do změknutí zeleninky. Kdo má rád, může do polévky rozmíchat vajíčko. Dochutíme solí, pepřem můžeme přidat i kousek bujonu pro zvýraznění chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |7. listopadu 2013
drožďovku nám vždycky dělala babička - je to dobrota! Odpovědět
vera.sucha.50 |6. června 2013
nikdy jsem nejedla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!