Polévka pro děti
30
0
1
Kuřecí srdíčka důkladně omyjeme (nic neodkrajujeme), vložíme do tlakového hrnce, přidáme sůl, kuličky pepře, zelené natě a kořenovou zeleninu. Obsah hrnce zalijeme 2 litry studené vody, uzavřeme jej a vaříme 30 - 45 minut. Po uvaření vývar přelijeme do jiného hrnce a dochutíme solí, nebo bujónem. Mírně vychladlá srdíčka očistíme od trubic. Z dostatečně uvařených srdíček jde trubicová část sloupnout prsty. Srdíčka nakrájíme na plátky, lze ponechat i vcelku a přidáme do vývaru. Kořenovou zeleninu také nakrájíme. Polévku na závěr doplníme petrželkou. Polévku můžeme doplnit zvlášť uvařenými těstovinami, strouháním, kapáním, domácími nudlemi, různými knedlíčky, nebo i játrovou zavářkou.