Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z mléka a goudy

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

4-5 porcí Strouhání: dvě hrsti hrubé mouky rozmíchat s vejcem a postupně přidávat mouku, dokud nemá těsto správnou konzistenci na strouhání. Musí být vláčné, ještě ho dohnětu na stole, a pevné. Strouhám na větších slzách, omočím do mouky a kousek ustrouhám. A zase do mouky atd. Pozor, aby se neslepilo. Dávám stranou a ještě lehce posypu moukou. Do vařící se vody nasypeme strouhání, co zbude-usušit na příště. Polévka: Do vody s uvařeným strouháním přilijeme mléko, osolíme Aromatem nebo vegetou či zeleninovou polévkou v kostce. Přivedeme k varu a vypneme. Vhodíme petrželku a máslo. Nastrouhanou goudu na malých slzách si dává každý až na talíř s polévkou. Kdo chce, opepří si.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!