Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Mrkev a cibuli nakrájíme nahrubo, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olejem a pečeme 30 minut na 180 °C.
  2. Petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme je s moukou, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, solí a pepřem. Přidáme smetanu (60 ml) a vypracujeme hladké těsto z kterého vytvoříme 8 knedlíčků.
  3. Upečenou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vývarem se smetanou (250 g) a rozmixujeme. Necháme vařit a přidáme knedlíčky, které ještě 8 minut povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |28. dubna 2015
Zkusím Odpovědět
objev |27. dubna 2015
Bylinkové knedlíčky lze použít i do jiných druhů polévek, jsou moc dobré. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!