Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do osolené vařící vody dáme vařit omyté řapíky nakrájené na menší kusy. Vaříme je asi 20 minut. Starší housku nakrájíme na kostičky a na sádle je osmažíme do červena. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce jí na sucho opečeme. Uvařené řapíky rozmixujeme ponorným mixérem a dáme opět vařit. Polévku zahustíme jíškou, krátce povaříme, ochutíme kouskem bujónu a přidáme vodou propláchnutý hrášek. Necháme přejít varem, vmícháme sušenou petrželku a odstavíme. Jednotlivé porce na talíři doplníme osmaženou houskou a slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Tea |25. února 2013
Zajímavé:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!