Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka ze špiček a křehutek

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín (celý)
  • polévkové koření
  • pepř (černý mletý)
  • chleba
  • jarní cibulka
  • kořenová zelenina
  • 50 g křehutky hnědošedé
  • 150 g špičky travní
  • 1 lžíce sádla
  • 1,25 l vody
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

Očištěné houby zbavte třeňů, kloboučky dejte vařit do osolené vody s nakrájenou zeleninou a kmínem. Po 20 minutách varu ochuťte polévkovým kořením, přidejte sádlo, pepř, utřený česnek a nakrájenou cibulku. Pak ještě chvilku zahřívejte. Jíme s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!