Z MÍCHANÝCH VAJEC lžíce másla, 2 mladé cibulky, 3 vejce, strouhanka podle potřeby, sůl, mletý pepř, sekaná petrželka Na rozehřátém másle osmahněte pokrájené bílé části cibulek, přidejte 2 rozšlehaná vejce a za stálého míchání nchte vysrážet. Do zchladlé míchaniny přidejte další syrové vejce, jemně sekanou zeelenou cibulovou nať, petrželku, sůl, pepř a tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat knedlíčky. Vařte je na mírném ohni v osolené vodě nebo je zavařte přímo do polévky. Jeden knedlíček nejdřív uvařte na zkoušku, pokud se rozpadá přidejte strouhanku. Uvařené jsou když vyplavou na hladinu. Z JÁTROVÉ PAŠTIKY 1 malá játrová paštika, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, strouhanka Paštiku vyklopte do misky, utřete vidličkou, přidejte rozšlehaná vejce, česnek jemně utřený se solí a důkladně propracujte. Hmotu ochuťte špetkou pepře a majoránky, zahustěte ji strouhankou. Tvarujte z ní malé knedlíčky a zavařte v osolené vodě nebo přímo ve vývaru, vařte asi 7 minut.