RUMOVÁ : 26 dkg moučkového cukru, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu - třeme asi půl hodiny - musí zhoustnout a být hladká.
LEDOVÁ (BÍLKOVÁ ) : 100 g cukru, 1 bílek - z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přimícháme cukr.
CITRONOVÁ : 1 bílek, 4 lžíce moučkového cukru,1 lžíce citrónové šťávy - třeme asi půl hodiny - musí zhoustnout a být hladká.
CUKROVÁ : 140 g ztuženého tuku, 4 lžíce mléka, 250 - 280 g moučkového cukru; Tuk necháme rozpustit, přidáme mléko a moučkový cukr. Dobře vymícháme. Polevu připravujeme na mírném ohni, tuk musí být jen teplý a poleva nesmí po celou dobu přípravy zavřít. V případě, že po kraji vystupuje tuk, přidáváme po troškách pátou lžíci mléka. Pořád dobře mícháme a je-li potřeba, rozehříváme. Polevu můžeme obarvit potravinářskou barvou rozpuštěnou v teplé vodě. Když chceme polevu hnědou, dáme méně cukru a přidáme kakao.
ČOKOLÁDOVÁ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého 100% tuku - Čokoládu rozlámeme a ve vodní lázni necháme rozpustit. Přidáme na kousky pokrájený tuk a mícháme až vznikne hladká poleva. Voda musí být jen horká, nesmí vařit. Ještě teplou polevou zdobíme cukroví, poléváme perníčky, dort, řezy.
ČOKOLÁDOVÁ Z KAKAA : 2 lžíce kakaa, 6 lžic cukru, 2 lžíce másla nebo ztuženého tuku, 3 lžíce vody - vše mícháme ve vodní lázni.
KAKAOVÁ : 80 g ztuženého tuku, 80 g moučkového cukru, 30 g kakaového prášku, 1 rovná lžíce solamylu, 2 lžíce mléka - Tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Postupně přidáme cukr, kakao, solamyl a mléko. Po přidání každé ingredience důkladně promícháme. Vymícháme hladkou polevu. Voda se nesmí vařit.