Staňte se našimi fanoušky na:

Polievka z ružičkového kelu

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na kocky. Ružičkový kel očistíme, umyjeme, rozštvrtíme a 100 g z neho odložíme. 2 PL masla roztopíme v hrnci na polievku a cibuľu na ňom opražíme do sklovita. Postupne pridáme zemiaky a ružičkový kel a krátko opražíme. Zalejeme slepačím bujónom a polievku necháme pod pokrievkou 20 minút pomaly variť. Potom polievku rozmixujeme na kašu. Premiešame so smotanou, znova zohrejeme a ochutíme soľou, korením a tymianom. Odložený ružičkový kel 3 minúty povaríme v osolenej vriacej vode, potom prudko ochladíme, necháme odkvapkať a v polievke zohrejeme. Bravčové mäso nakrájame na kocky. Na zvyšnom masle dôkladne opečieme a mierne osolíme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme, pridáme k mäsu a zamiešame. Polievku zjemníme červeným vínom a podávame s bravčovým mäsom.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlasta78 |10. května 2013
super,ukládám Odpovědět
mamina1985 |9. května 2013
ukládám Odpovědět
zajdixs |9. května 2013
super recept! :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!