Špalíčky z bůčku
60
0
2
Kůži prsíček nařežeme na kostičky. Na kůži je osolíme, ze strany maso navíc opepříme a posypeme rozmarýnem. Rozpálíme pánev a prsíčka pečeme na mírném plameni nejprve kůží dolů, obrátíme je a 3 minuty dopékáme z druhé strany. Pak pánev odstavíme z ohně, přikryjeme a prsa necháme v teple dojít. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm pikantní klobásu (chorizo). Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a krátce orestujeme. Přidáme čočku, podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme solí, pepřem a balzámovým octem. Prsíčka nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkou.