Staňte se našimi fanoušky na:

Pomalu pečené hovězí se sušenými rajčaty a bylinkami.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso si omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou, nebo špekem. Bylinky si nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hod. uležet.
  2. V kastrolu si rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa orestujeme cibuli a pórek. Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby rozehřáté na 160°C.
  3. Pečeme asi 2 až 3 hodiny záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky. Výpek rozmixujeme je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.

Něco navíc:

Bylinky si dá, každý dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |24. dubna 2013
Krásné jídlo od pohledu!! Odpovědět
natali6|24. dubna 2013
dala bych si :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!