Maso si omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou, nebo špekem. Bylinky si nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hod. uležet.
V kastrolu si rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa orestujeme cibuli a pórek. Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby rozehřáté na 160°C.
Pečeme asi 2 až 3 hodiny záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky. Výpek rozmixujeme je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.