Staňte se našimi fanoušky na:

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso otočíme tučnou stranou nahoru a nakrojíme ho na mřížku. Poté přelijeme horkou vodou z konvice nad dřezem. Do masa nakonec vmasírujeme sůl, kmín a pepř.
  2. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Na spodní pozici v troubě dáme hluboký plech, na něj dáme mřížku a na mřížce budeme hodinu a půl péct maso.
  3. Poté vyndáme plech s vypečeným tukem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a brambory na plátky. Vrátíme pod maso a pečeme další hodinu a půl.
  4. Poté brambory vyndáme a maso zapečeme ještě 15 minut pod grilem.
  5. Podáváme s jablečnou omáčkou, kterou připravíme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme 2 lžíce vody. Dusíme 4 minuty, přidáme máslo, cukr dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |22. dubna 2015
Já dělám pomalu pečenou krkovičku a je výborná, takže tohle taky zkusím Odpovědět
piškot |21. dubna 2015
souhlasím-mám rád Odpovědět
objev |21. dubna 2015
není nad pomalu pečené maso Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!