Staňte se našimi fanoušky na:

Pomazánky 1 - rychlovky do 20ti minut

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z UZENÉ MAKRELY 2 menší uz. makrely, 125g Cottage, 150g zakys. smetany, šťáva z 1/2 citronu, špetka muškátového oříšku, 2 citrony na oblohu, petrželová nať Cottage rozmícháme se smetanou, makrely rozpůlíme a vyndáme páteř i všechny kosti. Maso dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Sýrovou směs promícháme s masem, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Citrony rozdělíme na osminky a obložíme pomazánku. Jako příloha se hodí celozrnné krekry ne čerstvé pečivo. SENDVIČOVÁ 2 plechovky tuňáka ve vl. šťávě, 4 lžíce majonézy, 2 vajíčka natvrdo 2 šalotky, sůl, pepř Tuňáka slijeme a rozmačkáme vidličkou, přidáme majonézu, nakrájená vajíčka, a nadrobno nasekanou šalotku, osolíme a opepříme podle chuti. Mažeme na toastový chléb nebo jiný čerstvý, ozdobíme paprikou a rajčaty. * Místo majonézy můžeme dát pomazánkové máslo, rozmixujeme tyčovým mixérem a vznikne nám jemná rybí paštika. MASOVÁ 200g masa z konzervy, 100g paštiky, lžíce worcestru, 2 lžíce brandy, po snítce čerstvého tymiánu a rozmarýnu, 1 menší cibule, pepř, sůl Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pomazánku. Pozor na sůl, maso i paštika jsou dost slané. Pokud bude pomazánka i pro děti, vynecháme brandy. Příloha: chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!