NIVA S MRKVÍ 150g třené nivy, 100g másla, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 1 salátová okurka Prolispvaný česnek přidáme k nivě, pak přidáme změklé máslo a vyšleháme do hladké pěny, osolíme a opepříme. Okurku nakrájíme na silnější kolečka, posypeme je nastrouhanou mrkví a nakonec nastříkáme ochucenou nivu. HUMROVÁ NEPRAVÁ 100g majonézy, 8 krabích tyčinek, 75g kompot. ananasu, citronová šťáva, sůl, bílý pepř, petrželka Ananas necháme okapat a pak ho nakrájíme na malé kousky. Krabí tyčinky nasekáme nadrobno a nakonec smícháme ananas a tyčinky s majonézou. Směs ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, ozdobíme petrželkou. TVAROHOVÁ S KŘENEM 200g tvarohu, 50g křenu, 1 jablko, 4 uvařená vejce, sůl, pepř; ozdoba - ředkvičky, petrželka Tvaroh vyšleháme s najemno nastrouhaným čerstvým křenem a jablkem. Z uvařených vajec vyndáme žloutky a vmícháme je do tvarohu, osolíme a opepříme. Pomazánku nastříkáme do půlek bílků a ozdobíme nakrájenou ředkvičkou a petrželkou.