Nejprve si všechno nakrájíme, abychom se nezdržovali. Papriky na úzké nudle, rajská na měsíčky, pažitku nasekat, cibuli na drobné kostičky, petrželka natrhat na růžičky, nať z jarní cibulky na kroužky. Rozbalíme si droždí a vajíčka vyklepneme do většího hrnku. Chléb na krajíce a rozpůlit. Na hlubší pánev přijde olivový olej a cibule- smažit na mírné teplotě, míchat. Na normální pánev dáme rostlinný olej a osmažíme topinky do světle zlatova, aby nebyly tvrdé. Mezitím začaly zlátnout okraje cibule, rychle přidáme rozdrolené droždí a za občasného míchání droždí téměř upražíme do zlatova až hněda. Pak přidáme lžíci másla a přilijeme vejce. Mícháme jen bílky a dáme pozor, abychom nerozbili žloutky. Ty přijdou na řadu až po bílkách, osolíme, opepříme a pomalu začneme míchat i žloutky. Malý plamen, aby se masa nevysušila. Konzistence žloutků asi jako vejce na měkko. Ještě teplé mažeme na očesnekované topinky, posypeme natí z jarní cibulky a položíme nudličku papriky. Část směsi si dáme do hlubší misky na šlehání , přidáme sýr, hořčici a šleháme ručním šlehačem do zchladnutí. Pak přidáme zbytek másla a šleháme do pěny. Nakonec vmícháme pažitku. Mažeme na plátky celozrnného pečiva, zdobíme rajčaty, petrželkou a paprikou. Nejlepší je druhý den ráno. Rozleželá a studená.